Cenjeni obiskovalci Sakralnega abonmaja!

Vsako leto vam v okviru osmih koncertov poskušamo predstaviti izbor glasbe, ki jo morda redkeje slišite, a smo prepričani, da lahko preko nje začutite veličino božje ljubezni, ki se razodeva na toliko različnih načinov. Glasba, ki se poraja danes, morda iz premišljevanja, morda iz spontanega navdiha, obenem pa ne išče zunanjih izrazov, ampak je zvesta tistemu, kar je bilo estetsko vodilo v preteklih obdobjih, taka glasba danes lahko še toliko bolj nagovarja, ker nam je bliže, ker je del tistega doživljanja, ki je pogosto prezrto in postavljeno na rob. Kot da bi morali skrivati, da tudi sedaj čutimo in doživljamo tako, kot so generacije v preteklih stoletjih. V letošnji sezoni bomo lahko prisluhnili velikemu naboru take glasbe, ob tem pa ne bo manjkalo tradicionalnega gregorijanskega korala, klasične stare polifonije in vedno presunljive duhovne glasbe vzhodne liturgije.

Že na prvem koncertu sredi oktobra bomo uživali v delu Sunrise Mass sodobnega skladatelja mlajše generacije, Ola Gjeila, v izvedbi združenih zborov in instrumentalistov. Trpkost smrti bomo začutili v Requiemu Iverja Kleive, v interpretaciji zbora iz Tržiča, ponovno bo z nami odlični Zbor sv. Nikolaja iz Litije, ki bo izvedel tudi novo skladbo mednarodno uveljavljenega mladega slovenskega skladatelja Andreja Makorja. Teden za edinost kristjanov bo obogatil zbor Psallite iz Ljubljane pod vodstvom tenkočutnega interpreta vokalne glasbe, Matjaža Ščeka, z nami bo mlad dekliški zbor iz goriškega zamejstva in vokalna skupina Ridiamo, ki jo sestavljajo sami odlični vokalisti. Za sklep sezone Sakralnega abonmaja pa izvedba novonastalega dela angleškega skladatelja Johna Rutterja: Mass of the children.

Vabljeni!

Gregor Klančič, umetniški vodja Sakralnega abonmaja

Vstopnine ni!

Veseli pa bomo če boste naše prizadevanje za širjenje krščanske glasbene dediščine omogočili s svojimi darovi in po svojih zmožnostih vsak koncert podprli s priporočenim darom 5 evrov.
Zelo bomo veseli tudi večjih donatorskih darov:
100,00 € ZLATI DONATOR
50,00 € SREBRNI DONATOR
Svoj dar lahko nakažete na TRR pri NLB, številka SI56 0201 0025 9551 596 ali pa nam ga prinesete osebno.