V binkoštni dvorani se zbiramo vsako tretjo nedeljo v mesecu ob 14.15.
Marija želi na vse načine ljudi pritegniti k svojemu Sinu Jezusu Kristusu. Zato je leta 1972 izbrala tudi preprostega italijanskega duhovnika don Štefana Gobbija, da bi po njem začela zbirati vse, ki se zatekajo k njej in želijo v današnjem svetu, ki je mnogokrat tako daleč od Boga, živeti po Božji volji, v popolni zvestobi papežu. Tako se je začelo Duhovniško marijansko gibanje in molitev v binkoštnih dvoranah.

Namen tega zbiranja je popolna izročitev Mariji (posvetitev njenemu brezmadežnemu Srcu), molitev z njo, v njenem duhu, po njenem namenu, to je za zmago njenega brezmadežnega Srca.

Mati usmiljenja, Kraljica nebes in zemlje, je navzoča in prosi: »Več molite, neprestano molite …« Posebej prosi za družinske binkoštne dvorane in manjše skupine po domovih in župnijah.

Na prošnjo fatimske Device Marije don Štefanu Gobbiju leta 1973 in po milosti Božji potekajo te binkoštne dvorane tudi v cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani nepretrgano že skoraj trideset let, in sicer vsako tretjo nedeljo v mesecu ob 14.15. Udeležujejo se je verni in zvesti Marijini otroci iz Ljubljane in okolice, nekateri pa pridejo tudi iz bolj oddaljenih krajev. Po navdihu in navzočnosti fatimske Device Marije vodi vse molitve pred izpostavljenim Najsvetejšim – k Svetemu Duhu, tri rožne vence, posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu – in daruje sveto mašo dr. Ivan Pojavnik.

Poleg tega je Marija izbrala majhno skupino, ki je pred mnogimi leti molila le ob sobotah, zdaj pa že veliko let vztraja v molitvi z Marijo vsak četrtek, petek, soboto ob 8.00 in vsako nedeljo popoldne ob 15.30.