zakonska skupinaIzlet zakonske skupine in družin iz župnije. Štefanja gora, julij 2015.

V naši zakonski skupini nas je 5 parov in imamo 20 otrok. Februarja 2014 se je dopolnilo 10 let kar je ta nastala. V tem času se je sestav skupine tudi spreminjal (predvsem v prvih letih). Naš duhovni vodja pa je ves čas župnik Dragan Adam, ki nas podpira in vodi, pa tudi deli z nami svoje življenje. Vedno znova nas vzpodbuja k evangeljskemu življenju tako med zakoncema, v družini in širše.

Na začetku so/smo se dobivali kar v župnišču, potem pa smo se odločili, da se zaradi rojstev v družinah obiskujemo po domovih. Tisti par, ki pripravi temo, tam se tudi dobimo. Naši kraji srečevanja so Ljubljana, Domžale in Kamnik pod Krimom. Teme naših srečanj so različne. Sprva je teme določal vsak par čisto po lastni presoji, sedaj pa sledimo predlogam, ki jih oblikujejo pastoralne skupine v škofiji.

Občasno se skupaj odpravimo tudi na kak izlet ali romanje ter enkrat na leto oblikujemo dvodnevne zakonske duhovne vaje v Adergasu, kjer so z nami tudi naši otroci. Starejši popazijo na mlajše in mi imamo čas, da se posvetimo duhovni obnovi nas zakoncev. Vsako leto nas obišče tudi zakonski par, ki pričuje o svojem življenju z Jezusom. Redno sodelujemo pri bogoslužju in drugih dogodkih v župniji.

Srečevanje v zakonski skupini nam daje moč za vsakdanje življenje in podporo v naših prizadevanjih, da služimo drugim.