Da bi bili bolj povezani …

  • V sredo ob 19.30 bo v naši cerkvi januarski koncert Sakralnega abonmaja. Nastopil bo Stolni zbor sv. Nikolaja pod vodstvom zborovodja Gregorja Klančiča, za orglami pa bo bo ruski organist Fedor Stroganov. Izvedli bodo Jožeta Trošta Osemnajsto mašo za sopran in zbor, Pavla Česnokova himne in speve iz pravoslavne liturgije ter Fedorja Stroganova Tri poglede na božič
  • molitvena osmina za edinost kristjanov.
    – Srečanje pri evangeličanih bo v nedeljo, 21. januarja, ob 11.00.
    – Pri nas bomo imeli srečanje v ponedeljek, 22. januarja. Sv. mašo ob 18.00 bo daroval nadškof Stanislav Zore, poleg njega pa bodo po maši spregovorili še evangeličanski škof Geza Filo in predstavnik Srbske pravoslavne cerkve. Pel bo zbor Psallite iz Ljubljane.
  • V četrtek se prične tudi devetdnevnica pred praznikom sv. Angele. Vsak dan se bomo spomnili te izredne žene, ki navdihuje tudi uršulinke današnjega časa, da naredijo veliko dobrega na področju vzgoje. Knjižice za devetdnevnico dobite v zakristiji.
  • Godovi v tem tednu: v sredo goduje sv. Anton Puščavnik, v nedeljo sv. Neža, ta dan je 3. nedelja med letom.

Pa še posebna prošnja:
Naša cerkev je ves dan do petih zaprta, ker dopoldne ni več svete maše. To me boli, ker ni prav, da so cerkve zaprte.
Zato bi rad dobil za vsak dan nekoga, ki bi v cerkvi dežural od 10.00 do 12.00. Potrebnih je šest ljudi, dve ženi sta se že javili. Vabim še druge, ki bi lahko Bogu dali dve uri na teden, da se oglasite. Če vas bo več, bo lahko dežurstvo trajalo tudi samo eno uro.