Da bi bili bolj povezani …

  • Papež Frančišek je v soboto in nedeljo na pastoralnem obisku v Litvi, v ponedeljek potuje v Latvijo, v torek pa obišče še Estonijo. Gotovo ga bomo spremljali z molitvijo. Njegova potovanja lahko rodijo veliko dobrega.
  • Današnja nedelja je Slomškova in ekumenski dan. Ob izhodu boste dobili molitev za beatifikacijo Antona Martina Slomška in Cvetane Priol.
  • Čez štirinajst dni, 7. oktobra, bo ob devetih maša za starejše in bolne, ki običajno ne morejo v cerkev. Maševal bo gospod Rojc, pri maši pa bodo tisti, ki so bolni ali starejši, lahko prejeli zakrament maziljenja.
  • Nekateri godovi v tem tednu: v ponedeljek bl. Anton Martin Slomšek, naš prvi blaženi, v sredo sv. Kozma in Damijan, mučenca, v četrtek sv. Vincencij Pavelski, ustanovitelj lazaristov, v soboto je praznik sv. Mihaela, Gabrijela in Rafaela, nadangelov, danes teden pa 26. nedelja med letom.
    – Prihodnjo nedeljo bo ob 17.00 v Zgodnjekrščanskem središču ob ostankih emonske krstilnice – to je na Erjavčevi cesti nasproti Cankarjevega doma – sveta maša ob godu sv. Hieronima. Maša bo v latinskem jeziku, odgovori pa bodo projicirani na platno.