Da bi bili bolj povezani …

  • Ob 14.15 se bomo zbrali – kakor na vsako tretjo nedeljo – pri molitvi v binkoštni dvorani.
  • Pri nas bo ekumensko srečanje v četrtek, 24. januarja. Sv. mašo ob 18.00 bo daroval nadškof Stanislav Zore, poleg njega pa bodo po maši spregovorili še evangeličanski škof Geza Filo ter predstavnika Srbske in Makedonske pravoslavne cerkve. Pel bo zbor bogoslovcev. Po srečanju se bomo še ustavili v samostanski dvorani.
  • Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu v Ljubljani vabita na dan odprtih vrat na Gimnaziji v Šentvidu v soboto, 26. januarja 2019, od 8. ure dalje. Dobrodošli mladi, starši in vsi, ki vas zanima življenje naše katoliške izobraževalne ustanove. Udeležili se boste lahko pouka na gimnaziji, spoznali številne obšolske dejavnosti in tudi pestro življenje v dijaškem domu.
  • Danes teden – na 3. nedeljo med letom – je v naši cerkvi slovesni praznik sv. Ángele Meríci, ustanoviteljice in zavetnice naših sester uršulink. Ta dan imamo češčenje najsvetejšega Zakramenta. Po pol enajsti maši bomo zmolili litanije, potem pa imeli čas za češčenje do 12.00. Ob 11.30 bodo molile sestre uršulinke. – Popoldne bo češčenje v cerkvi od 16.00 dalje, ob 16.45 bo molitev rožnega venca, ob 17.15 pete večernice, potem pa še pete litanije Srca Jezusovega in blagoslov. Sveto mašo ob sklepu češčenja bo daroval stiški opat p. Janez Novak.
  • Ta dan je tudi nedelja Svetega pisma, zato bomo med obema dopodanskima mašama brali Sveto pismo.
    – Že v soboto pa se bo v kapeli Antonovega doma na Viču začel Svetopisemski maraton. Do petka, 1. februarja, bo tam odmevala Božja beseda. Vabljeni, da se prijavite kot bralci ali se udeležite pričevanj. O tem najdete več informacij v zloženki pri izhodu iz cerkve in na spletni strani svetopisemskimaraton.si.